Cursussen

>> Introductieavond cursus Determineren met Heukels’ Flora, 24e druk

Leider: Wim van der Ven
Datum: 16 december 2021
Tijd: 20:00 – 22:00 uur
Plaats: Gebouw “D’n Aard”, Ariespad 5, Veldhoven

Vanwege de coronamaatregelen vooraf aanmelden per mail aan: cursussen@eindhoven.knnv.nl
Aantal deelnemers aan deze introductieavond: max. 18. Wij gaan er vanuit dat alle deelnemers gevaccineerd zijn.

In januari 2020 is de 24e druk van Heukels’ Flora van Nederland uitgekomen. Een mooie aanleiding om in het voorjaar van 2022 een cursus “Determineren met Heukels’ Flora 24” te organiseren.Ter voorbereiding op de cursus is er deze introductieavond, om met de potentiële deelnemers over de inhoud van de cursus en over de data van de theorielessen en de veldexcursies af te stemmen. Hoe begin je als beginnende of licht gevorderde plantenliefhebber met te bepalen wat voor plant je voor je ziet? Waar moet je op letten, wat zijn belangrijke kenmerken? Wat kun je al van een plant te weten komen als deze nog niet bloeit? Hoe leer je goed ‘kijken’ naar planten met de Heukels 24 erbij?

De kosten van de cursus bedragen: € 50 voor KNNV- en IVN-leden € 55 voor niet-leden, incl. KNNV-lidmaatschap tot eind 2022.
Voor de cursus heb je minstens het volgende nodig:
• De Heukels’ Flora van Nederland, 24ste druk, door Leni Duistermaat.
• Een loep met minimaal vergroting 10×
• Zelfwerkzaamheid.
• Voldoende tijd voor de huiswerkopdrachten.

Wim van der Ven heeft een opleiding in de elektronica en heeft als systeembeheerder gewerkt. Hij is sinds 1990 lid van de Floristische werkgroep van de KNNV afdeling Eindhoven. Met de werkgroep en individueel inventariseert hij wilde planten. Hij is specialist in Eendenkrozen en heeft daar een website over gemaakt.