Workshop Bijenhotels maken

Begeleiders : Annemiek van Dijk en Trineke Hofstra

‘Wat voor cursus zou u graag nog meer volgen?’ vroegen we cursisten na de cursus “Wilde bijen” dit voorjaar. Een van de antwoorden was: een workshop bijenhotels maken. We hebben dit idee omarmd. De workshop vindt plaats op zaterdag 23 maart 2024 van 9:30 uur tot circa 16 uur onder het afdak van de werkschuur van Brabants Landschap in Heeze. Er is plek voor 15 deelnemers.

Wat kunt u verwachten? Een hands-on workshop in de buitenlucht. We staan droog maar het kan fris zijn, kleedt u daarop. We beginnen de dag met uitleg over bijenhotels. We ontmantelen een bestaand bijenhotel, kijken welke insecten we daarbij aantreffen en hoe het hotel in elkaar zit. Daarna gaat u onder begeleiding zelf aan slag. Wij hebben voor iedere deelnemer een leeg hotelletje dat u kunt gaan vullen met materialen zoals bamboe, stro, houtblokken en leem.

Wat neemt u mee?

• Warme kleding
  • Uw lunch
  • Als u dat heeft: houtblokken, bamboe, stro of andere holle stengels om het hotel mee te vullen, en eventuele andere voorwerpen om crea- tief in het hotel te verwerken.
  • Als u dat heeft: diverse schroeven en gereedschap.
    Wij hebben wel wat gereedschap maar niet genoeg voor 15 personen. We vragen u daarom om indien mogelijk mee te nemen, een (schroef)boormachine en scherpe boortjes (diameters 2 tot 12 mm), een snoeischaar, een ijzerzaag, een handzaag of decoupeerzaag, een kruiskopschroevendraaier, een tangetje, lijmtangen, een verlengkabel… of andere gereedschap wat u misschien handig lijkt.

Waar zorgen wij voor?

• Koffie en thee
  • Tafels om aan te werken
  • Per persoon één leeg hotelletje (bouwpakketje) om te vullen
  • Wat gereedschap en schroeven
  • Leem
  • Materiaal om te vullen (bamboe, stengels, hout…)
  • Basisinformatie bijenhotels (PDF bestand)

Prijs (inclusief koffie en thee)
€ 40, – voor KNNV-en IVN-leden
€ 50, – voor niet-leden, incl. KNNV-lidmaatschap tot eind 2024.

Aantal deelnemers: max. 15 – min. 9.

Opgave
Vóór vrijdag 1 maart 2024 via onderstaand formulier.
Na uw aanmelding ontvangt u een bevestigingsmail met de betaalgegevens.

Workshop Bijenhotels maken

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
Ik ben lid van:(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Datum & tijd
za 23 maart 2024 van 9:30 tot 16:00
Vertrekplaats

Werkschuur van Brabants Landschap, Heeze.